Ei PFC-yhdisteille!

Ei PFC-yhdisteille!

POLARN O. PYRET EI KÄYTÄ LAINKAAN PERFLUORATTUJA YHDISTEITÄ

Keväästä 2015 lähtien Polarn O. Pyretin mallistossa ei ole käytetty lainkaan kyllästeitä, jotka sisältävät perfluorattuja yhdisteitä eli PFC-yhdisteitä.

Polarn O. Pyret on pitkään pyrkinyt poistamaan PFC-yhdisteet ulkovaatteiden tuotannosta, mutta vaihtoehtoiset kyllästeet eivät ole aiemmin täyttäneet vaatimuksia, joita meillä ja asiakkaillamme on vedenpitävyydelle. Nyt uudet kyllästeet täyttävät kaikki laatuvaatimuksemme, ja olemme siitä hyvin ylpeitä.

PFC-yhdisteitä käytetään kyllästeissä, joiden avulla tekstiilien pinnoista saadaan likaa ja vettä hylkiviä. Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että tietyt PFC-yhdisteet voivat häiritä ihmisten ja eläinten hormonitoimintaa ja hajoavat huonosti luonnossa.

Polarn O. Pyret päivittää jatkuvasti kemikaaleja koskevia määräyksiään. Määräykset rajoittuvat aineisiin, jotka ovat haitallisia ihmisille ja ympäristölle. Polarn O. Pyret on kieltänyt PFC-yhdisteiden käytön kokonaan.