LAGRA UPP!

LAGRA UPP!

Rätt klädd med lager på lager

Lager på lager-principen är lika enkel att använda som den är genial. Om du klär ditt barn enligt den principen hålls kroppen torr och varm och det är inte kläderna i sig som ger mest värme utan den stillastående luften som finns mellan varje lager.

Behåll värmen, släpp ut fukten och håll regn och snö på utsidan!

Lager 1:  Innerlager, håller kroppen torr

 

När barn är ute i kylan och leker aktivt genereras värme och fukt som behöver transporteras bort.  Närmast kroppen har man därför ett tunt plagg i ylle, ullfrotté eller fleece som behåller värmen och transporterar bort fukten.

Bomull är skönast att ha närmast kroppen om det är milt väder och lekarna inte är allt för vilda och svettiga.

Lager 2: Mellanlager, håller kroppen varm

 

Mellanlagret fungerar som en värmande isolering och det ska vara luftigt. Ett bra mellanlager är av följsam fleece eller ullfrotté och det släpper ut fukten och håller kvar värmen. Om plagget inte andas blir kroppen snabbt kall och fuktig.

Tjockleken på detta plagg kan variera beroende på aktivitet, kyla och vind. Man kan använda flera plagg som mellanlager och plocka av vid behov.

Lager 3: Ytterlager, skyddar mot väta och vind, håller kvar värmen och ventilerar ut överskottsvärme

Det yttersta lagret skyddar mot vind, regn och snö. Det håller helt enkelt torrt och varmt i väder och vind.

Våra slitstarka ytterkläder tål alla möjliga äventyr, de har ett skyddande lager på insidan som skyddar mot vind, släpper ut fukt och hindrar vatten från att tränga in. Skaljackorna har förböjda armar och byxorna förböjda ben för ökad och naturlig rörlighet, tejpade sömmar håller väta ute. Alla ytterplagg har 3M reflexer med 360 graders synlighet.

Till ytterplagg