Om våra skalplagg

Om våra skalplagg

SKALJACKA

Vår skaljacka är både funktionell och lekvänlig.

För oss är det alltid viktigt att våra kläder både design- och funktionsmässigt fungerar så bra som möjligt för alla barn. Samtliga detaljer i våra skaljackor är genomtänkta och testade för att tåla lek och bus i olika väder, flera säsonger.

Som Lager 3 och ytterlagret är skaljackans uppgift att skydda mot tuffa väderförhållanden. Därför är vår skaljacka både vind- och vattentät!

Jackan har dubbla vindslån för att skydda mot kyla och regn. Den inre vindslån övergår i överkant till ett hakskydd mot dragkedjan. Ärmsluten är reglerbara med kardborreband och på vår skaljacka för baby är ärmslutens muddar elastiska. För att  tåla så många lekar som möjligt är jackan gjord i slitstarkt material. Den är även försedd med förböjda ärmar för ökad rörlighet.

Vid kallare väder kan skaljackan enkelt knäppas ihop med vår vindfleecejacka och vips förvandlas två jackor till en!

Vattentäta produkter ska behandlas med impregnering och vi använder uteslutande PFC-fri impregnering på alla våra ytterplagg. PFC:er eller perflourerade ämnen är vanligt förekommande i impregneringar som gör textila ytor smuts- och vattenavvisande. Anledningen till att vi valt att fasa ut dessa ämnen helt är att forskning har visat att vissa PFC:er kan vara hormonstörande för människor och djur samt svårnedbrytbara i naturen.Den PFC-fria impregneringen vi använder oss av idag uppfyller inte bara våra kemikaliekrav utan också våra kvalitets- och funktionskrav.

SKALBYXOR

Vad är det som är så bra med skalbyxorna?

För oss är det alltid viktigt att våra kläder både design- och funktionsmässigt fungerar så bra som möjligt för alla barn. Därför är varje detalj i allt från t-shirts till skaljacka genomtänkt och testad. Varje plagg är designat med barnens bästa i fokus. Vi kompromissar inte med kvalitet, design eller funktion. Det är det som gör skillnaden.

Se alla ytterplagg