Polarn O. Pyret och Kavat

Äntligen varmt!

Vi är stolta över vårt fortsätta samarbete med svenska skoföretaget Kavat. Med 70 år i skoindustrin vet Kavat hur man gör fantastiskt bekväma och funktionella skor. Med miljön i åtanke gör de skor som våra barn kan leka i, närsomhelst och varsomhelst.

På Polarn O. Pyret fokuserar vi på detaljerna och funktionerna som låter barn vara barn i våra kläder. Vårt samarbete är uppenbart - den perfekta vänskapen!

Vårkollektionen är här, med bekväma skor i vårens gladaste färger. Vi säljer skorna även i utvalda Polarn O. Pyret butiker och i såklart här i vår webbshop.

Butiker som säljer Kavat i dagsläget är Kampin kauppakeskus (Helsingfors), Viihdekeskus Flamingo (Vanda), Kauppakeskus Skanssi (Åbo), Kauppakeskus Sello (Esbo), Kauppakeskus IsoKristiina (Villmanstrand) sekä Kauppakeskus Forum (Jyväskylä). Hitta butik!

Miljömärkningen EU Ecolabel

Från och med hösten 2014 säljer Polarn O. Pyret skor från Kavat som bär miljömärkningen EU Ecolabel, tidigare känd som EU Blomman. EU Ecolabel är EU:s officiella miljömärkning och motsvarar den svenska Svanen-märkningen. Produkter märkta med EU Ecolabel har granskats ur ett livscykelperspektiv från råvara till avfall och måste uppfylla stränga miljö-, kvalitets- och funktionskrav som ständigt uppdateras.

För de skor från Kavat som bär märkningen innebär det att lädret är kromfritt och miljövänligt och att alla färger och infärgningsprocesser är testade och godkända av EU Ecolabel. Läs gärna mer om EU Ecolabel på www.ecolabel.eu.

Varför välja Kavat?

Företaget Kavat letar alltid efter produkter som gör deras påverkan på det ekologiska systemet så liten som möjligt, och har samtidigt en tydlig ambition att göra världens bästa skor.

Kavatskor är kända för hållbarhet, och det beror på flera faktorer. Kavat har en lång erfarenhet av att tillverka skor och är extra eftertänksamma när det kommer till materialval och olika tester. Dessutom, de tuffa kvalitetstesten tillsammans med hela produktionskedjan, från design av ett par skor till att skorna kommer ut i butik. Vi är stolta över detta samarbete för att Kavats skor, precis som våra kläder, kan ärvas från bror till syster och låter barn vara barn – från topp till tå.