Polarn O. Pyret testar - hållbarhet

Polarn O. Pyret testar - hållbarhet

Hos oss på Polarn O. Pyret är produktsäkerhet och kvalitet viktiga frågor. Våra plagg ska ha en kvalitet som är bekväm och som håller länge. En kvalitet som lever upp till våra kunders förväntningar helt enkelt. För att säkerställa kvaliteten på våra produkter utför vi tuffa tester.

Vissa perioder i livet går ut på att leka kurragömma krypandes i grottor, åka rutschkana på stenhällar och bygga hundratals slott i sandlådan. Och aktiva barn gör att kraven på klädernas slitstyrka ökar. För att testa slitstyrkan på ett plagg gör vi ett nötningstest. Slitstyrka i textilier kan mätas på många olika sätt och på Polarn O. Pyret använder vi en metod framtagen för att testa arbetskläder. Den metod vi använder oss av går ut på att tyget monteras i en maskin där det gnids mot en ullväv eller ett sandpapper beroende på plaggets användningsområde. Sandpappret används till våra funktionella ytterplagg för att simulera barn som till exempel åker rutschkana på stenhällar eller kryper på asfalt. När två trådar i tyget gått av avbryts testet. Resultatet bedöms enligt hur många gnidningar, varv, det tog. Ju fler varv desto högre slitstyrka. Vi tar kvaliteten på fullaste allvar, leken överlåter vi till barnen.

Följ med när vi testar hållbarhet:

Polarn O. Pyret testar hållbarhet Bara de bästa plaggen blir godkända för lek. Det är då vi sätter vårt namn på dem. Polarn O. Pyret testar

 

Läs mer om hur vi på Polarn O. Pyret arbetar med kvalitet