Polarn O. Pyret testar - vattentäthet

Polarn O. Pyret testar - vattentäthet

Hos oss på Polarn O. Pyret är produktsäkerhet och kvalitet viktiga frågor. Våra plagg ska ha en kvalitet som är bekväm och som håller länge. En kvalitet som lever upp till våra kunders förväntningar helt enkelt. För att säkerställa kvaliteten på våra produkter utför vi tuffa tester.

Hurra det regnar! Lekfulla dagar i regnet kräver vattentäta plagg. Vattentäta plagg kan vara av olika material och lämpar sig olika bra beroende på barnets lek. För stillasittande barn passar det bra med regnkläder, för barn som rör sig mycket är det smart med vattentäta skalplagg; skaljacka, skalbyxor eller skaloverall.

Våra vattentäta plagg har ett membran på baksidan av yttertyget som består av mikroskopiska porer. Porerna är för små för att vattendroppen ska kunna tränga igenom vilket gör plagget vattentätt. Vattentäthet mäts i millimeter vattenpelare som visar hur stort tryck tyget klarar innan vatten läcker in genom det vattentäta membranet. Ett plagg anses vara vattentätt när det klarar en vattenpelare på minst 3 000 mm. Om barn ska hålla sig torra, även om de sitter i vattenpölar och leker, bör plaggen tåla åtminstone 5 000 mm.

För att ett plagg ska vara helt vattentätt måste det förutom det vattentäta membranet på tygets baksida även ha tejpade sömmar. Tejpas inte sömmarna kan vattendropparna tränga igenom de små hål som symaskinsnålen bildar i tyget.

Följ med när vi testar vattentäthet:

Polarn O. Pyret testar vattentäthet

Bara de bästa plaggen blir godkända för lek. Det är då vi sätter vårt namn på dem. Polarn O. Pyret testar

Läs mer om hur vi på Polarn O. Pyret arbetar med kvalitet Läs mer om våra funktioner