RAIDAT JA POLARN O. PYRET SYNTYVÄT

RAIDAT JA POLARN O. PYRET SYNTYVÄT

Monien mielestä Polarn O. Pyretin tunnusmerkki on tänä päivänä ainutlaatuinen raitakuosi, joka oli mukana jo ensimmäisessä, vuonna 1975 markkinoille tulleessa mallistossa. Tämän erittäin onnistuneeksi osoittautuneen ratkaisun takana olivat suunnittelijat Katarina af Klintberg ja Gunilla Axén. He kehittivät oman suunnittelun pohjalta tämän uuden tuotekonseptin yrityksessä, joka vuodesta 1976 lähtien tunnettiin nimellä Polarn O. Pyret.

Tuotevalikoimaan kuului t-paitoja, collegepaitoja, housuja ja vakosamettitakkeja sekä tietysti suuren menestyksen saavuttaneet pitkät kalsarit. Värit olivat punainen, sininen, vihreä ja ruskea – sekä raidallinen, kuinkas muuten.

Suunnittelun avainsana oli laatu. Ajatuksena oli käyttää luonnonmateriaaleja ja tehdä vaatteista paremmin istuvia, jotta ne olisivat mukavampia lasten päällä. Vaatteiden piti olla myös toiminnallisia. Suosiota ei tarvinnut odottaa kauan, sillä poliittisesti tiedostavat 70-luvun ruotsalaiset himoitsivat juuri sellaisia vaatteita, joita PO.P valmisti.

Valikoimaan tuli lisäksi naisten vaatteita ja vähitellen myös miesten vaatteita. Näin koko perhe saattoi pukeutua päästä varpaisiin Polarn O. Pyretin vaatteisiin. Unisex laajentui käsittämään kaikki perheenjäsenet.