RANDEN OCH POLARN O. PYRET FÖDS

RANDEN OCH POLARN O. PYRET FÖDS

För många kännetecknas Polarn O. Pyret idag framförallt av vår unika rand som fanns med redan i den första kollektionen, lanserad 1975. Arkitekterna bakom satsningen, som kom att falla mycket väl ut, var teamet Katarina af Klintberg och Gunila Axén som från 1976 verkade under namnet Polarn O. Pyret AB och utvecklade ett eget koncept baserat på egen design. Där ingick t-shirts, collegetröjor, byxor och jackor i manchester samt naturligtvis den storsäljande långkalsongen. Färgerna var rött, blått, grönt och brunt – och randigt, givetvis.

Nyckelord för satsningen var kvalitet och en vision om att föra fram naturmaterial och bättre passform för barnens bekvämlighet. Kläderna skulle vara funktionella. Och succén lät inte vänta på sig – det politiskt medvetna 70-tals-Sverige törstade efter kläder som signalerade precis det som Polarn O. Pyret erbjöd. Kollektionen utökades med dam och så småningom även herrkläder – och hela familjer kunde klä sig i Polarn O. Pyret från topp till tå. Unisex blev unifamilj.

Läs mera om vår randiga historia här