Pesuohjeemme ulkovaatteille

Pesuohjeemme ulkovaatteille

Kun peset tekniset ulkovaatteet oikein, ne kestävät pidempään. Kokosimme tähän muutaman vinkin siitä, mitä on hyvä ottaa huomioon pestessäsi teknisiä ulkovaatteita.

PESU

  • Sulje kaikki napit, vetoketjut, soljet ja tarranauhat.
  • Pese vaatteet nurinpäin käännettyinä, jolloin päällikangas kuluu vähemmän.
  • Pese vaatteet samankaltaisten värien kanssa.
  • Valitse pesuohjelma ja -lämpötila vaatteen pesuohjeen mukaisesti.
  • Älä käytä huuhteluainetta, sillä se voi heikentää vaatteen vettähylkiviä ominaisuuksia.
  • Ota märkä pyykki heti pesun jälkeen koneesta. Näin vältät värien leviämisen vaatteen muihin osiin.

KUIVAUS

Vaatteen vettähylkivä pintakäsittely kestää hyvänä pidempään, jos vaate lämpökäsitellään pesun jälkeen. Kuivaa vaate alhaisella lämmöllä kuivauskaapissa tai -rummussa. Kuivauskaapeissa on usein hyvin kuuma, mutta älä kuivaa vaatetta kuumemmassa lämpötilassa kuin sen suositeltu pesulämpötila. Liian korkeassa lämmössä saumojen teippaukset vaatteen sisällä voivat aueta ja vesi voi päästä vaatteen läpi.

Vettähylkivä pintakäsittely kuluu käytössä ja pesuissa. Lämpö aktivoi sen ja tällöin käsittely säilyy toimivana pidempään. Vaate on hyvä uudelleenkyllästää aika ajoin. Uudelleenkyllästämisen tarpeen huomaa, kun vesi ei enää helmeile pois kankaan pinnalta. Suosittelemme käyttämään uudelleenkyllästyksessä PFC-vapaita kyllästesuihkeita, joita myyvät hyvinvarustellut ulkoilu- ja urheiluliikkeet.