Vinkit vastasyntyneen vaatehankintoihin

Vinkit vastasyntyneen vaatehankintoihin

Lähestyykö laskettu aikasi? Vai odottaako joku lähipiiriisi kuuluva pienokaista? Saatatkin parhaillasi pohtia, millaisia – ja minkä kokoisia – vaatteita tuleva vauva tarvitsee. Olemme koonneet avuksesi vinkkejä vastasyntyneen pukemiseen. Lue vinkit alta!

Vastasyntyneen vaatekoko

Noin 3,5-kiloiselle ja 50 senttiä pitkälle vauvalle sopivat yleensä koon 50 cm vauvanvaatteet. Vauvojen koot saattavat kuitenkin vaihdella – joidenkin vastasyntyneiden vaatekoko saattaa olla 56 cm, ja pienimmät käyttävät kokoa 44 cm. Niinpä vauvanvaatevalikoimastamme löytyy vaihtoehtoja monen kokoiselle vastasyntyneelle. Haalareidemme ja bodyjemme suunnittelussa on otettu huomioon myös vaatteiden käyttöaika –  käännettävien hihan- ja lahkeensuiden ansiosta vaatteet pysyvät sopivan kokoisina pidempään.

Muistathan, että vauvoille ei tulisi pukea liian suuria vaatteita – makaavan vauvan alle rypistyvä vaate saattaa ärsyttää vauvan ihoa, ja turvakaukalossa pienellä on mukavampi olo sopivan kokoisissa tamineissa. Vauvaa on myös helpompi pidellä, kun päälle on puettu hyvin istuvat vaatteet.

Vaatelista vastasyntyneelle

Pieni vauva ei tarvitse syntyessään valtavaa vaatevarastoa. Lue listastamme, millaisia vaatekappaleita vastasyntynyt tarvitsee ensimmäisinä viikkoinaan jännittävässä maailmassamme:

3 kietaisubodya

2 paria pehmeitä housuja

3 paria puuvillasukkia

1 villatakki

3 pyjamahaalaria

1 hattu

1 kypärähattu

1 pari lapasia

1 villafroteehaalari

1 peitto

Vauvan pukeminen kesällä ja talvella

Suomen vaihtelevat sääolosuhteet tuottavat haasteita vauvan pukemiselle. Millaisiin vaatteisiin vauva puetaan paukkupakkasella? Entä keskellä kuuminta kesää? Lue vinkkimme vauvan kesä- ja talvivaatteisiin täältä.