Vad behöver en nyfödd

Vad behöver en nyfödd

Kommer BF allt närmare? Eller ska någon i din närhet snart få barn? Ibland kan det vara svårt att veta vilket plagg eller vilken storlek som passar till en nyfödd. Här är våra tips och råd på hur du kan tänka.

Storlekar Generellt passar storlek 50 en nyfödd bebis som väger runt 3½ kilo och är runt 50 centimeter lång. Men precis som för oss alla andra så kan storlekarna också variera hos nyfödda. Tänk på att bebisen inte bör bära allt för stora storlekar för att undvika veck som kan skava när han eller hon ligger ner. Vilket de ju gör mycket den första tiden. Att plaggen sitter bra gör det också lättare för personen som bär bebisen.

Viktigt att också tänka på är att bebisen inte heller ska bära allt för stora och bylsiga ytterkläder när han eller hon spänns fast i babyskyddet. Bilbältet ska sitta så nära kroppen som möjligt för största säkerhet.

Plaggen som behövs I början behöver en bebis inte så mycket. Här är en checklista som täcker behoven den första tiden.

Checklista för nyfödda | Polarn O. Pyret