Vinkkejä hauskoihin ulkoleikkeihin

Vinkkejä hauskoihin ulkoleikkeihin

Mikä oli sinun lapsuutesi hauskin ulkoleikki? Piditkö kirkonrotasta, ruutuhyppelystä tai lumilinnojen rakentelusta? Muistatko, kuinka kotipiha oli kokonainen universumi, jossa riitti tutkittavaa loputtomiin?

Olemme koonneet alle muutamia vinkkejä hauskoihin ulkoleikkeihin. Kurkkaa vinkit ja leiki jo tänään!

Juokse ja etsi

Mitä tarvitset: Paperia, kyniä ja paljon juoksuenergiaa!

Kaikki leikkijät saavat yhden tai useamman paperin. Jokainen kirjoittaa paperiinsa jonkin ympäristöstä löytyvän esineen. Isommat voivat auttaa pienempiä kirjoittamisessa ja lukemisessa. Paperit kerätään pinoon, koriin tai vaikkapa ämpäriin. Pelaajat jakautuvat kahteen joukkueeseen. Yksi kummastakin joukkueesta nostaa lapun ja lukee paperista siihen kirjoitetun esineen. Tämän jälkeen molempien joukkueen edustajat lähtevät juoksemaan ja etsimään kyseistä esinettä ympäristöstään. Se pelaaja, joka palaa ensimmäisenä esineen kanssa, ansaitsee joukkueelleen yhden pisteen. Etsimistä jatketaan niin kauan, että kaikki ovat päässeet juoksemaan ja etsimään. Voittajajoukkue on se, jolla on enemmän pisteitä kasassa.

Punaiset ruusut, valkoiset ruusut

Mitä tarvitset: Kätkettäviä "aarteita"

Jakautukaa kahteen joukkueeseen, Punaisiin ruusuihin ja Valkoisiin ruusuihin. Toinen joukkue (esim. Valkoiset ruusut) aloittaa kätkemällä aarteen (esim. jokin hieno, ennalta valittu kivi). Joukkueen jokaisen jäsenen tulee tietää tarkalleen, minne aarre on kätketty. Toinen joukkue (Punaiset Ruusut) odottaa jossain sivummalla poissa näköetäisyydeltä. Kun Valkoisten Ruusujen aarre on kätketty, saavat Punaiset Ruusut aloittaa etsinnän. Löytääkseen aarteen on Punaisten Ruusujen saatava kiinni Valkoisten Ruusujen jäseniä. Kun Valkoisten Ruusujen jäsen jää kiinni, pitää hänen antaa vihje aarteen kätköpaikasta. Vihjeen antamisen jälkeen kiinnijäänyt pelaaja saa jälleen lähteä karkuun. Kun Punaiset Ruusut ovat löytäneet aarteen, vaihdetaan osia ja punaiset saavat vuorostaan piilottaa aarteensa.

Uusi tapa leikkiä hippaa

Mitä tarvitset: Paljon juoksuenergiaa

Hippa on tuttu leikki, jossa yksi on hippa, joka jahtaa muita leikkijöitä. Kun hippa saa toisen leikkijän kiinni, tulee kiinnijääneestä uusi hippa ja jahtaaminen jatkuu. Tuttua leikkiä on välillä hauskaa leikkiä uudella tavalla. Tässä versiossa hippa taikoo kiinnijääneen patsaaksi. Taika raukeaa, kun toinen leikkijä ryömii patsaan jalkojen välistä. Kun hippa on onnistunut taikomaan kaikki muut pelaajat patsaiksi, vaihdetaan hippaa. Jos leikkijöitä on monta, voi olla parempi sopia aika, jonka jälkeen hippaa vaihdetaan. Leikki päättyy, kun lapset (ja/tai vanhemmat) ovat leikkineet tarpeeksi!

Etsitkö mukavia vaatteita ulkoleikkeihin? Katso ulkovaatemallistomme täältä.

Aiheeseen liittyvät tuotteet