Vinkkimme talven ulkoiluvaatteisiin

Vinkkimme talven ulkoiluvaatteisiin

Mäenlaskut, hiihtoretket, laskettelureissut – Suomen talvi tarjoaa monenmoisia vaihtoehtoja vapaapäivän viettoon. On tärkeää, että ulkoilevalla lapsella on kaikissa lämpötiloissa lämmin ja mukava olo. Kokosimme yhteen parhaimmat vinkkimme pienten ja isojen lasten talvipukeutumiseen. Artikkelin lopussa on kätevä pakkauslista esimerkiksi talvilomareissua varten.

Kerros 1 – Pue ihoa vasten aluskerrasto, joka pitää kuivana

Pakkassäälle lapsen ihoa vasten kannattaa pukea villaa, sillä se pitää lämpimänä, mutta päästää liian kuumuuden ja kosteuden pois. Pienin ulkoilija saa ylleen villabodyn ja villahousut tai villahaalarin, isommille lapsille suosittelemme villahousujen lisäksi villapaitaa. Lämpimän asukokonaisuuden viimeistelevät villasukat, jotka eivät mene makkaralle kengän sisällä.

Kerros 2 – Pue välikerrastoksi vaatteita, jotka lämmittävät

Välikerrokseksi suosittelemme pehmeää villafroteeta tai fleeceä. Nämä materiaalit hengittävät ja pitävät lapsen lämpimänä. Pienimmät viihtyvät mukavissa haalareissa, isommat kaksiosaisessa kerrastossa, jonka materiaaliksi  sopii villafrotee tai fleece.

Kerros 3 – Päällimmäiseksi veden- ja tuulenpitävät ulkovaatteet

Pienimpien, vaunuissa viihtyvien vauvojen päällimmäiseksi kerrokseksi sopii kätevä, helposti puettava talvihaalari. Vähän vanhemmille lapsille suosittelemme veden- ja tuulenpitävää, heijastimilla varustettua toppatakkia ja toppahousuja.

Pipo ja hanskat lämmittämään päätä ja käsiä

Lämpimät hanskat ja pipo viimeistelevät ulkoiluasun. Toppahanskojen tulisi estää lumen pääsy hanskojen sisään. Lisäksi hanskojen pitäisi olla vedenpitävät ja helposti puettavat. Kylmemmille säille suosittelemme toppahattua ja fleece- tai villakauluria. Leudommilla säillä pärjää villapipolla.

Muistilista: Pakkaa nämä vaatteet koululaisen talvilomareissulle

  • Aluskerraston paita: villaa tai polyesteria
  • Aluskerraston housut: villaa tai polyesteria
  • Windfleece- tai villafroteetakki
  • Toppatakki
  • Toppahousut
  • Villasukat
  • Vedenpitävät hanskat
  • Kauluri
  • Pipo

Aiheeseen liittyvät tuotteet

Fleecekauluri
Fleecekauluri

52-58

17,90 €

Loppuunmyyty verkkokaupassa

Toppahaalari
-30
Toppahaalari

74-92

Normaali hinta: 99,90 €

Special Price 69,93 €

Toppahaalari
-30
Toppahaalari

74-92

Normaali hinta: 99,90 €

Special Price 69,93 €

Toppahaalari
-30
Toppahaalari

86-92

Normaali hinta: 149,00 €

Special Price 104,30 €

Toppahaalari
-30
Toppahaalari

86-92

Normaali hinta: 149,00 €

Special Price 104,30 €