Kolme vinkkiä: Näin huollat nahkakengät!

Kolme vinkkiä: Näin huollat nahkakengät!

Ajattelemme, että nahkakenkien – kuten muidenkin tuotteidemme – tulisi kestää käyttöä mahdollisimman pitkään. Vaikka lasten jalat kasvavat nopeasti ja kenkien käyttöikä voi siksi jäädä lyhyeksi, kannattaa kengät pitää hyvässä kunnossa. Kun huollat kenkiä tasaisin väliajoin, voit antaa tai myydä kengät eteenpäin pienemmälle lapselle – näin säästät myös ympäristöä. Lue alta vinkkimme kenkien huoltoon!

1. Puhdista kengät kunnolla

Nahkakenkien säännöllinen puhdistaminen on ensiarvoisen tärkeää. Helpointa on pyyhkiä kengät hiukan kostealla liinalla. Yritä välttää kenkien kastumista, sillä välillä kenkiin voi muodostua nahan luonnollisen rasvan aiheuttamia suolaraitoja. Ne voi kuitenkin pyyhkiä pois kostealla rätillä tai sienellä.

2. Vahaa kengät säännöllisesti

Vahaa kengät puhdistamisen jälkeen kenkävahalla – vahaus suojaa ja hoitaa kenkien pintaa. Kengät kannattaa vahata säännöllisesti, mutta vahausväli riippuu siitä, miten kenkiä käytetään. Mikäli kengissä leikitään hiekkalaatikolla tai lätäköissä, vaaditaan luonnollisesti tiuhempaa käsittelyä. Huomioithan, että kengät saattavat tummua hiukan vahauksen jälkeen. Tämä on luonnollista ja tuo kenkiin mukavaa ajan patinaa.

Suosittelemme vahaukseen Kavatin Eco Wax -vahaa, joka on suunniteltu nimenomaan Kavatin kaltaisille, ympäristöystävällisestä nahasta valmistetuille kengille. Lialta, kosteudelta ja suolalta suojaava vaha imeytyy nahkaan nopeasti – niinpä kenkiä voi käyttää minuuttien kuluessa vahauksesta. Löydät Eco Wax -vahaa kaikista Kavat-kenkiä myyvistä liikkeistä.

Saat Kavat-kenkiä tällä hetkellä seuraavista myymälöistämme: Kampin kauppakeskus (Helsinki), Viihdekeskus Flamingo (Vantaa), Kauppakeskus Skanssi (Turku), Kauppakeskus Sello (Espoo), Kauppakeskus IsoKristiina (Lappeenranta), Kauppakeskus Valkea (Oulu) sekä Kauppakeskus Forum (Jyväskylä). Katso myymälöiden yhteystiedot täältä!

3. Säilytä kenkiä oikein

Säilytä kengät suoran auringonvalon ulottumattomissa silloin, kun ne eivät ole aktiivisessa käytössä.