Rantavarusteiden muistilista

Rantavarusteiden muistilista

Kesä on vihdoin täällä! Oli perheenne suunnitelmissa sitten loikoilua kotimaan rannoilla tai pyrähdys etelän lämpöön, on hyvä muistuttaa mieleen muutamia rantapukeutumisen perusteita. Tässä vinkkejämme.

Auringolta suojautuminen on lämpimien ja poutaisten kesäpäivien A ja O. Lapsi kannattaa pukea rannalla UV-uimapaitaan ja pitkä- tai lyhytlahkeisiin UV-uimahousuihin sekä aurinkohattuun tai UV-uimahattuun. Silmien suojaksi sujautetaan UV-säteilyltä suojaavat aurinkolasit. Aurinkovoidetta tulisi lisätä paljaalle iholle säännöllisesti. Sitten polskimaan!

Pilvisempinä päivinä tavalliset uimavaatteet ja uimahattu tai lippalakki saattavat riittää suojaksi. Lasten tulisi kuitenkin hakeutua riittävän usein varjoon keskipäivän kuumimpina tunteina, kello 11 ja 15 välillä.

Mikäli mahdollista, aurinkorannalle kannattaa aina ottaa mukaan iso aurinkovarjo, jonka alla lapset voivat leikkiä huoletta säässä kuin säässä. Rantakassiin olisi hyvä sujauttaa myös kevyitä, pitkähihaisia paitoja, jotka voi tarvittaessa pukea lasten päälle lisäsuojaksi.

Muistilista rannalle

  • UV-uimapaidat ja pitkä- tai lyhytlahkeiset UV-uimahousut ja / tai uima-asut
  • Aurinkohattu tai UV-uimahattu ja / tai lippalakki
  • Aurinkolasit
  • Kevyt pitkähihainen paita
  • Aurinkovoide
  • Pyyhe
  • Viltti rannalle
  • Aurinkovarjo
  • Riittävästi juotavaa ja muuta evästä!

Aiheeseen liittyvät tuotteet