Ostoskassimme ovat maksullisia 1.3. alkaen!

Ostoskassimme ovat maksullisia 1.3. alkaen!

Yhtenä PO.P Cares -ohjelmamme tavoitteena on ollut vähentää ostoskasseistamme aiheutuvaa ympäristökuormitusta, ja siksi vuoden 2017 alusta lähtien olemme valmistaneet muovipussimme kierrätysmateriaalista (75 %) sekä osterinkuorista (25%). Tästä huolimatta ostoskassiemme valmistus on rasite ympäristölle, ja seuraava tavoitteemme onkin tulevaisuudessa valmistaa niitä merkittävästi aiempaa vähemmän. Tämän tärkeän tavoitteen saavuttamiseksi KAIKKI OSTOSKASSIMME OVAT MAKSULLISIA 1.3.2018 alkaen.

Lisäksi ostoskasseistamme saatava tuotto lahjoitetaan vaihtuviin kohteisiin, jotka tekevät työtä ympäristömme suojelemiseksi. Ensimmäinen lahjoituskohteemme on John Nurmisen Säätiön Puhdas Itämeri-hankkeet. Näin pyrimme omalta osaltamme kantamaan kortemme kekoon myös muovi- ja paperijätteestä syntyvän ympäristörasituksen kompensoimiseksi.

Kannustamme asiakkaitamme sanomaan EI ostoskasseille!

On aina parempi käyttää samaa ostoskassia useamman kerran tai olla käyttämättä niitä lainkaan, sillä jokaisen ostoskassin - oli se sitten muovinen tai paperinen - valmistus, kuljetus ja kierrätys kuluttaa ympäristöä. Haluamme todeta myös, että vaikka muovikassimme valmistetaan kierrätetystä muovista sekä osterinkuoresta, ei se tarkoita, etteikö olisi parempi jättää muovikassi kokonaan käyttämättä.

Vaikka muovikassimme valmistetaan kierrätetystä muovista sekä osterinkuoresta, ei se tarkoita, etteikö olisi parempi jättää muovikassi kokonaan käyttämättä.
Kokosimme oheen syitä, miksi on parempi sanoa kokonaan EI muovikasseille:
  •  Luonnolta kestää yhden muovikassin hajoittamiseen 400 vuotta.
  • Muovitetut kassit ovat suuri roskaamisen lähde ja ne levittävät mikromuovia luontoon.
  • Monet linnut ja nisäkkäät loukkaantuvat jumittuessaan muoviin tai syödessään sitä merestä.
  • Muovin valmistus vaatii energiaa ja vaikuttaa negatiivisesti ilmastoon.

Kuluttajan kieltäytymisellä muovikasseista on siis suuri vaikutus ilmaston hyväksi. Siksi kysymmekin sinulta: tarvitsetko todella ostoskassia, kun vierailet meillä? Ehkä sinulla olisi vielä tilaa laukussasi tai olet tuonut kestokassin mukanasi ostoksille?