Muistilista päiväkotilaisen pukemiseen

Muistilista päiväkotilaisen pukemiseen

Hyödynsimme 40 vuoden ajalta kertynyttä lastenvaatekokemustamme ja loimme käyttöösi muistilistan pienen päiväkotilaisen pukemiseen. Artikkelin lopusta löydät linkkejä myös muihin käteviin pukemisoppaisiimme.

PARHAAT VAATTEET ULKOLEIKKEIHIN

Ulkovaatemuistilistamme tärkeimpiä avaintuotteita ovat vedenpitävät kuorivaatteet, sillä kun kuorikerros on kunnossa, niin ulkoleikit maistuvat säällä kuin säällä. Niin kutsutut perinteiset sadevaatteet, eli sadetakki ja kurahousut, ovat mukana listalla puolestaan siksi, että niistä lika on mahdollista poistaa pikaisella suihkutamisella - seikka, mikä vähentää muiden ulkovaatteiden pesutarvetta ja helpottaa arkea niin päiväkodissa kuin kotona! Huomaathan, että talven pakkasten iskiessä kuorivaatteet on hyvä vaihtaa lämpöisiin toppavaatteisiin sekä polyesterikerrokset pehmoiseen merinovillaan. Ja mikä parasta - meidän laatulupauksemme on, että ulkovaatteemme kestävät erinomaisesti paitsi pohjoisia sääolosuhteita niin myös käyttöä ja kulutusta.

Muistilista päiväkotilaisen ulkovaatteista: 

 • Kuoritakki & -housut tai Välikausihaalari
 • Windfleece-takki
 • Sadevaatteet
 • Kuorihanskat
 • Neulesormikkaat tai -hanskat
 • Hanskan pidikkeet
 • Pipo
 • Lämpökerrasto
 • Villasukat
 • Kumisaappaat

Katso kaikki ulkovaatteemme täältä. Kaikki pipot ja hanskat löydät täältä.

 

VARAVAATTEET SAATTAVAT PELASTAA PÄIVÄN!

Ulkovaatteiden lisäksi päiväkotiin tulee pakata myös monenlaisia sisävaatteita ja asusteita. Monen päiväkotilaisen vaatelokerosta löytyy myös varavaatteita, sillä päiväkotiarjessa sattuu ja tapahtuu välillä myös vahinkoja. Kokosimme muutamia vinkkejä, joiden avulla kokoat toimivan vaatepaketin omalle pienelle päiväkotilaisellesi:

Pehmeät kerrokset: Suosi pehmeitä vaatteita, jotka sopivat niin sisäleikkeihin kuin puettavaksi ulkovaatteiden alle. Parhaita materiaaleja päiväkotilaisen arkeen ovat helppohoitoiset college, veluuri sekä trikoo.

Jarrusukat: Päiväkotiarjen vauhdikkaisiin käänteisiin suosittelemme sukkavalinnaksi jarrusukkia tai -sukkahousuja, jotka ovat molemmat todellisia Polarn O. Pyret klassikkoita: vuodesta toiseen saamme asiakkailtamme kiitosta jarrusukkiemme ja -sukkahousujemme erityisestä laadusta sekä kulutuksenkestosta. Vaikka päiväkodin lattiat olisivat toisinaan kylmät, niin se ei menoa haittaa - käyttäjäpalautteen perusteella olemme saaneet oppia, että jarrusukkamme pitävät myös varpaat lämpiminä.

Mokkasiinit: Monen päiväkotilaisen repusta löytyvät myös sisätossut. Meidän versiomme sisätossuista ovat erityisen mukavat ja lämpöiset mokkasiinit, joiden nahkapohja pitää hyvin liukkaillakin lattioilla.

Merkkauskynä: Tätä tuotetta ei välttämättä tarvitse kiikuttaa mukana, mutta se on siitä huolimatta pieni ja tärkeä osa kaikkien päiväkotilaisten sekä koululaisten arkea. Meidän merkkauskynämme kestää pesuja ja käyttöä erinomaisesti.

Muistilista päiväkotilaisen sisäpukeutumiseen:

 • 2 pitkähihaista paitaa
 • 1 paksumpi paita
 • 2 t-paitaa
 • 2 trikoohousut
 • 1-2 collegehousut
 • 3 paria sukkahousuja/pitkiä kalsareita
 • 3 paria jarrusukkia
 • 1 pari mokkasiineja

Katso sukkavalikomamme täältä.

MUITA OPPAITAMME

Mitä tulee vaatteiden valintaan päiväkotia varten, ei käytännönvinkkejä voi koskaan olla liikaa. Siksi kokosimme alle oppaitamme, jotka auttavat vanhempia vaateostoksilla ja arjessa:

KERROSPUKEUTUMISEN AAKKOSET Oikeat kerrokset päällä pärjäät säässä kuin säässä! Lue vinkkimme kerrospukeutumiseen täältä.

KUORI- VAI SADEVAATTEET?

Täällä vertailemme kuori- ja sadevaatteiden ominaisuuksia!

KENKÄOPAS Lasten kenkien valintaan liittyy monia kysymyksiä. Täältä löydät vastauksia!

HANSKAOPAS Katso hanskaoppaamme täältä ja opi kuinka valita oikeat hanskat lapsellesi eri säillä.

HATTUOPAS Mikä hattu milläkin säällä? Täältä löydät vastaukset!

ULKOVAATTEIDEN PESUOPAS Oikein pesemällä saat vaatteet puhtaaksi ja niiden tekniset ominaisuudet kestämään. Tutustu pesuoppaaseemme ulkovaatteille täällä!

Aiheeseen liittyvät tuotteet