Ulkovaatteiden koko-opas

Ulkovaatteiden koko-opas

Ulkovaatteiden tulee olla oikeankokoiset ja istua lapselle, jotta kaikki tärkeät ominaisuudet toimivat suunnitellusti. Oikeankokoiset vaatteet myös säilyvät parempana ja lapsen on mukava olla sekä leikkiä niissä. Oikean koon valinnalla varmistat, että lapsesi saa ulkovaatteista kaiken irti. Koko-oppaamme auttaa sinua löytämään juuri oikean koon ulkovaatteista!

KUINKA LÖYDÄN OIKEAN KOON?

Lapsen pituuden mittaaminen on paras tapa selvittää oikea vaatekoko. Pidä kuitenkin mielessä, että lapset kasvavat hurjaa vauhtia, joten tarkasta pituus ennen ulkovaatteiden hankintaa. Lapsesi pituus senttimetreissä kertoo suoraan vaatekoon. Olemme myös arvioineet jokaiseen kokoluokkaamme ikähaarukan, jolle vaate on suunniteltu. Suosittelemme kuitenkin lähtökohtaisesti koon valintaa pituuden mukaan.

"Lapseni on 110 cm pitkä, minkä koon valitsen?" Valitse koko 110 cm.

"Lapseni pituus on kahden koon väliltä, minkä koon valitsen?" Valitse ulkovaatteissa aina isompi koko. Ulkovaatteissa on hyvä olla kasvuvaraa pitkälle talvikaudelle.

 

MISTÄ TIEDÄN, ETTÄ ULKOVAATE ON SOPIVA?

Lapsella tulee olla mukava olla ulkovaatteissa. Varmista, että lapsesi voi liikkua vapaasti ilman vaatteiden kiristämistä tai puristamista. Hihat eivät saa olla liian lyhyet, mutta eivät myöskään saa roikkua yli lapsen sormien. Sama pätee lahkeisiin; ne eivät saa olla liian lyhyet, mutta eivät saa hankaloittaa pituudellaan lapsen kävelyä. Haaraväli tulee olla sopivalla korkeudella, jotta lapsi voi liikkua ja juosta vapaasti.

Anna lapsesi aina sovittaa vaatetta, ennen kuin irroitat hintalapun. Voit aina palauttaa tuotteen, mikäli alkuperäiset laput ovat edelleen kiinni. Voit myös aina kysyä apua koon valintaan asiantuntijoiltamme myymälöissä!

 

A: Pituus B: Rintakehän suurin ympärysmitta C: Vyötärön kapein ympärysmitta D: Lantion levein ympärysmitta E: Jalan sisäpituus F: Jalkapohjan pituus G: Pään ympärysmitta

 

KUINKA LÖYDÄN ULKOVAATTEISTA OIKEAN KOON?

Takki Pyydä lastasi nostamaan kädet suorana ilmaan ja katso, että hihat suojaavat edelleen ranteet. Kokeile sitten ottaa kiinni takin takaosasta ja tunnustele jääkö alle tarpeeksi tilaa kerroksille 1 ja 2. Muista myös, että pitkä talvikausi vaatii kasvuvaraa.

Housut Pyydä lastasi ottamaa muutama iso askel. Tämän pitäisi olla helppoa ja vaivatonta housuissa. Kaikkien heijastimien tulee olla selkeästi näkyvissä eivätkä lahkeet saa laahata maata lapsen kävellessä. Housujen takaosasta pitäisi pystyä ottamaan kunnolla kiinni, jotta kerroksille 1 ja 2 on tilaa. Muista myös, että pitkä talvikausi vaatii kasvuvaraa.

Haalari Lapsen pitää pystyä ottamaan isoja askeleita vaivattomasti ja kaikkien heijastimien tulee olla selkeästi näkyvissä. Lahkeet eivät saa laahata maata lapsen kävellessä, mutta lahkeiden tulisi koskettaa jalkapöytiä lapsen kurkottaessa maahan. Hartioiden nostaminen ei saa tehdä haaravälistä ahdasta ja lantiolla tulee olla tarpeeksi tilaa liikkua. Haalarin takaosasta pitäisi pystyä ottamaan kunnolla kiinni, jotta kerroksille 1 ja 2 on tilaa. Muista myös, että pitkä talvikausi vaatii kasvuvaraa.

Hattu Hattu ei saa jättää jälkiä lapsen otsaan, ja hatun reunan alle tulisi mahtua helposti 2 sormea. Hatun tulee peittää lapsen korvat ja jos hattu liukuu helposti pois korvilta, on se liian pieni. Hattukokomme vastaavat yleensä hyvin lapsesi ikää.

Hanskat Lapsen sormenpäät eivät saa painaa hanskoja vasten, sillä muuten sormet palelevat. Hanskojen tulee istua hyvin, jotta lapsen on helppo käyttää käsiään. Pidä myös mielessä, että hanskojen ja lapasten koot vaihtelevat malleittain.

Kypärämyssy Valitse sama koko kuin hatusta. Kypärämyssy ei saa puristaa, mutta ei myöskään roikkua löysänä lapsen päässä.